Llei del Congrés

Pàgina 2 de 3 Previ  1, 2, 3  Següent

Ir abajo

Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Ds 8 Mar 2014 - 1:15

Recuerdo del primer mensaje :

La idea, es anar pulint-la, per a votarla quan la Constitució estigui vigent, ja que no pot haver-hi marc legal sense cap constitució.


LLEI DEL CONGRÉS (El nom es provisional, per supost)


1.PREÀMBUL

1.1. El Congrés es el màxim órgan polític i representatiu de l'Estat Català d'eEgipte. Ostenta el poder legislatiu.

1.2. El Congrés tindrà la seu en el fòrum oficial de l'Estat: [Tienes que estar registrado y conectado para ver este vínculo].

1.3. La Administració del fòrum vetllarà per que siguin donats:
    -El rang de Congressista
    -Els permissos als fils ocults (si cal)
    1.3.1. La Administració vetllarà perque aquests siguin retirats als congressistes sortints.

2. ELS CONGRESSISTES

2.1. La forma de elecció, per sufragi universal, es la pròpia de eRepublik, tret de que no es tinguin regions, cas en que s'aplica la següent llei: [Tienes que estar registrado y conectado para ver este vínculo] (aquesta jo la remodelaria dins del marc legal post.constitució)
    2.1.1. renunciar ingame al carrec implica renunciar-hi outgame.

2.2. És Congessista tot aquell que ha sigut elegit com a tal ingame a eRepublik, tret del President, (ingame es un congressista de facto) qui té dret a parlar però no a votar.
    2.2.1. Igualment, el Govern tindrà el dret a parlar i la obligació si sels requereix, però no el vot.

2.3. Per el fet de haver-se presentat a Congressista i ésser elegit, tot congressista accepta aquesta normativa.


3. FUNCIONS DEL CONGRÉS

3.1 El Congrés te la missió de complir la labor legislativa de l'Estat Català d'eEgipte:
    3.1.1. Crear, modificar i derogar lleis, seguint els procediments establerts en la secció 4.
    3.1.2. Vetllar la feina del Govern, i si cal, presentar mocions de Censura. Per a això pot demanar la compareixença de qualsevol membre del Govern.
    3.1.3. Modificar la Constitució (seguint els procediments establerts)

3.2. Apart, com a característiques pròpies de l'ingame, té:
    3.2.1. La potestat i el deure de concedir ciutadanies, seguint la llei vigent.
    3.2.2. La potestat i el deure de concedir donates a les ORG, seguint la llei vigent.
    3.2.3. Votar i aprovar mesures ingame a petició del Govern, tals com el NE , els impostos i la emissió de moneda.

3.3. Tots els Congressistes tenen la obligació de escoltar a la Assemblea del Poble, i si alxí ho requereix algun ciutadà, presentar lleis a debat, tot i que després s'hi vote en contra.


4. EL FUNCIONAMENT DEL CONGRÉS (degut a que som un país petit, NO HI HA MESA)

4.1. Qualsevol Congressista pot efectuar qualsevol de les accions previstes al apartat 3.

4.2. Les lleis proposades tindràn dos fases:
    4.2.1. Fase de Debat (24h) En aquesta, allargable si l'autor ho vol, els congressistes debatiran i proposaran canvis sobre la moció presentada.
    4.2.2. Fase de Votació (24h) En aquesta, no allargable a excepció de que així ho indiqui qualsevol llei superior a aquesta, els congressistes votaran a favor, en blanc o en contra.

4.3. Per ser aprovada ,a excepció de que així ho indiqui qualsevol llei superior a aquesta, (Com una reforma de la Constitució), s'ha d'obtenir en el si una majoria simple del 51%. Això implica que en cas d'empat, guanyarà sempre el NO.
    4.2.3. Els vots en blanc s'ignoraran, comptant per al total solament els SI i els NO.
    4.3.2. Les absències comptaran com a vots en blanc.
falta alguna cosa, però en essència ja està.
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo


Re: Llei del Congrés

Missatge por enrivax el Dt 11 Mar 2014 - 19:30

sferrer, el Congrès que escull INGAME el poble te unes funcions predeterminades per eR.
Al outgame, ens inventem altres coses: institucions, càrrecs, lleis... per complementar i millorar l' ingame.
Si votes a un congresista per que faci impeatxs, voti mpp, NE, impostos, etc., ingame, no vol dir que automàticament estiguis validant-los per que tinguin funcions superiors outgame.
A mes, molts dels que voten ingame, pasen del outgame.
Això no vol dir altre cosa que les competències del outgame han de ser IGUALS que el ingame, a no ser que entre TOTS decidim altre cosa, que es el que estem fent ara mateix en el debat constitucional.

enrivax

Nombre de missatges : 459
Data d'inscripció : 27/06/2013
Edat : 103
Ubicació : Puigmal

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 14:34

pau esteve escrigué:
sferrerm escrigué:Enrivax, pau penseu el que digueu, voleu posar en lloc dels que el poble trie, els que el poble trie, més els que vullga el CP (que es qui nomena els ministres), el poder judicial (que legislaria i aplicaria lleis cosa de bojos) els presidents dels partits (quins partits tots o els mes votats, pq si son els mes votats ja tenen congresistes i es tonto posar el president del partit).

Jo afegiria, les secretaries, la senyora de la neteja, els ujiers, els neteja cendrers, els vice-presidents de partits, la parte contratante de la primera parte.


[Tienes que estar registrado y conectado para ver esa imagen]


Vaja canviem un congrés escollit pel poble, per un congrés amb congresistes escollits per una banda, i per l'altra  "nobles" designats a dit pel CP, i pels partits politics.

Pensa que sols es un noble si hi ha menys de 10, que es el cas, i com he dit ha de se robligatoriament el president, qui ja es congressista, per altra banda.

Que en penses, sferrer? Que no vas contestar Sad
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dj 20 Mar 2014 - 15:48

Pense que s'esta gestant una dictadura, no pense participar en cap proposta que tinga un congrés no votat per elecció directa del poble, ni en cap congrés que no siga el legislador unic (altra cosa es que la legislació siga sotmesa sempre a referendum, o que una proposta particular siga apadrinada per un congresista i presentada al congrés).

 pale pale 
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 18:00

sferrer escrigué:Pense que s'esta gestant una dictadura, no pense participar en cap proposta que tinga un congrés no votat per elecció directa del poble, ni en cap congrés que no siga el legislador unic (altra cosa es que la legislació siga sotmesa sempre a referendum, o que una proposta particular siga apadrinada per un congresista i presentada al congrés).

 pale pale 

(gràcies per contestar, tot siga dit)


LOL

Majoria absoluta al congrés, majoria absoluta als governs, majoria absoluta d'habitants... (el PPCC) i em dius que estic gestant una Dictadura? l3l3l3l3l3l

Bueno, pactem doncs. Si suprimim la part del govern, et pareix bé?
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dj 20 Mar 2014 - 18:37

Majoria absoluta no vol dir dictadura, si un partit guanya amb majoria absoluta de vots al congrés i al govern té el dret legal de fer el que vullga i l'obligació moral de no fer-ho.

Per aixo es sotmet a referendum qualsevol llei, no he llegit la constitució m'he parat a l'arrivar a este punt, i no estic legitimat per a negociar res amb ningú, l'anterior constitució es va devatir al congrés, primer entre els congresistes de PPCC i després amb la resta (tú).

Jo unilateralment no puc negociar res, només dic que ixe punt es propi de dictadures, si feu una proposta al congrés (veig legitim que qualsevol cs faci devats i eleve al congrés per a la seva consideració qualsevol proposta, sempre que aconsegueixi que algun congresista avale el seu projecte, benviguda siga la participació ciutadana).

No obstant este congrés ja agonitza, queden 5 dies per a que expire, ha proposat dos projectes de constitució que han sigut sabotejats exitosament i per tant deurà ser el proxim congrés qui torne a intentar que s'aprovi una constitució (a iniciativa d'un cs particular avalat per un o més congresistes o d'algún congresista).
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por enrivax el Dj 20 Mar 2014 - 18:43

A veure, em sembla que no entens el concepte, per molt que ho expliqui i jo no entenc on veus un sistema dictatorial quan el que es pretèn es tot el contrari.
Intentem-ho analitzar una vegada mes.
No hi ha mes remei que tenir en compte que existeix l'ingame i que el que estem intentar fer es regular l'outgame.
L'ingame determina les funcions que tenen el CP i els congressistes escollits legítimament a les eleccions. Les funcions exactes son aquestes: [Tienes que estar registrado y conectado para ver este vínculo]
Quan votem el Congrés ingame admetem que aquestes son les funcions dels congressistes i també del CP que igualment te vot. Sería preferible que les decisions podesin ser consensuades a l'outgame, però s'ha de tenir en compte que poden haver-hi, per exemple, congressistes egipcis que prenguin decisions per el seu compte.
Quan tenim regions, disposem d'un nombre indeterminat de congressistes depenent del resultat de les eleccions i de les regions. Com estem proposant una Constitució Catalana, evidentment nomes estudiem els càrrecs electes catalans.
Fixem-nos en el mínim per partir d'una base i en altre cas ja s'aplicaria proporcionalment.
Així, els catalans podriem obtenir entre 0 i 10 congressistes. Si agafem l'exemple de les ultimes eleccions ingame al desembre tenim aquest resultat: 3 PPCG + 2 ERP (satel·lit) 3 de 7izb, 1 PAC (ara es el partit dels pericos xD) i 1 FNP.
Es a dir, 7 congressistes catalans, deixem-ho en un 5+1+1 que automàticament passarien a ser-ho també outgame.
Ok, ara agafem les eleccions a CP. Aqui quan votem, ho fem per un candidat, però realment també ho fem normalment per el seu programa de govern que sol dur els candidats a ministres, habitualment majoritariament del seu partit i que podem deduir que si (desprès d'eliminar la candidatura conjunta al fòrum que es feia servir abans) el Congrés te una majoria PPCG, es previsible que el govern també la tingui.
El CP, te vot al Congrés amb lo que ja tindriem una composició del Parlament outgame de 5+1+1+1. Si presuposem que el CP es del PPCG i el Partit Perico es independent, quedaría en 6+1+1.
Fins aqui no hi ha mes remei que estar d'acord per que es el que hi ha.

La nova proposta de Parlament outgame comença a partir d' aqui.

El CP anomena entre 4 o 5 ministres normalment de la seva confiança. Aquests tenen unes funcions molt limitades per l' ingame i sovint alguns es solen extendre al outgame (per exemple, el càrrec de MoC que jo tenía, no te cap funció directe dins del joc, en aquest cas, unicament disposa de la org per tal de fer una publicació des d'ella, que podria fer-se des de qualsevol altre lloc. Al fòrum outgame si disposa d'apartat concret per fer comunicats, etc. i es normalment des de la iniciativa outgame des d'on es comencen a fer propostes culturals, educatives o de comunicació que es traslladen a les publicacions ingame)

Tenim fins aqui 4 o 5 ministres (generalment votats dins la llista del CP) que no tenen veu ni vot en qüestions transcendents al outgame, com per exemple lleis que poden interferir directament en la seva feina i als seus ministeris (Franjoli va instaurar el Consell de Ministres, institució no regulada, però que al menys els hi dona quelcom de veu)

Per altre banda, hi han altres càrrecs electes que son els PP amb cap funció mes que les internes del partit.
Aquests, es considerarien "valids" als pertanyents a partits catalans i independents, es a dir, PPCG, PDervirilista, PPericos i FNP, i representarien la oposició juntament amb els congresistes minoritaris.

Recopilem la composició del Parlament fins aqui:

-congressistes: 5 PPCG - 1PPerico - 1FNP
-CP: 1 PPCG
-Ministres: 4 o 5 (encara no determinem el nombre ni les funcions outgame)(deixem en suspens també si entrarien ministres outgame com el de Justícia, Síndics o altres)(Pau proposa que sigui parlamentari 1 ministre per cada 5 congressistes)
-PP: 1PPCG - 1PPerico - 1 PDervirilista - 1 FNP

I ara afegim un altre nou escó que seria el del representant de l'Assemblea del Poble. Aquí, fins ara, hem determinat que seria un representant per cada 5 congressistes. Aquest representant, no te per que ser aixi, però el considerarem a efectes pràctics com a oposició.

Tornem a resumir la composició del Parlament, ara tipus formatget dels escrutinis electorals:

Govern:
PPCG: 8 parlamentaris (7+1ministre)
Oposició:
PD: 1
PPericos: 2
FNP: 2
Assemblea del Poble: 1

Total: 8 a 6
Això clar en el cas mes extrem que tota la oposició anés contra el partit dominant al govern i Congrés.

Diferències amb el sistema actual de congrès ingame/outgame?

Parlament: 8/6
Congrès: 5/2

Aquestes previsions estan fetes en base a les eleccions ingame de desembre amb una regió.
Que passaria si tinguessim 2, 3 o mes regions?
Augmentaria el nombre de congressistes de 10 fins a 40 en el cas de tenir 4 o mes regions. En el hipotetic cas que tinguessim 30 congressistes, per exemple, la variació del Parlament rauria en que l'Assemblea del Poble disposaría d' un escó adicional per congressista català. Seguint amb la proporció del 70% de congressistes ingame catalans, serien 21 amb el que l'Assemblea disposaria de 4 escons. Igual pasaria amb els ministres (segons el sistema proposat per Pau de 1/5) que disposarien de 4 escons.
Veiem com aquest sistema es democràtic ja que reflexa fidelment el resultat dels congressistes electes i es dona veu proporcional a representants del poble, teóricament apolitics o fora del sistema de partits. Tampoc influeix mes que en la minima representativitat el fet de que hi hagin els PP's electes "independents".

Espero haver-me explicat suficientment fins aqui.

Per acabar, em queda preveure una situació del pais sense regions, o sigui sense Congrès ingame.
En principi, queda pendent de definir si a unes eleccions outgame s'escollen 5 o 10 congressistes. Segons la llei (presumpta) del PPCG serien 5 i segons una proposta anterior 10.

Com quedaría un Parlament outgame de 5 congressistes prenent en base l'actual?

5 congressistes: 4PPCG - 1 PD
1 CP: 1 PPCG
1 ministre: 1 PPCG
4 PP: 1PPCG - 1PD - PPerico - 1 FNP
1 de l' Assemblea del Poble

Total: 7/5

Si fos de 10 congressistes quedaria aixi (estimadament):

10 congressistes: 8 PPCG - 1PD - 1FNP
1 CP: 1 PPCG
2 ministres: 2 PPCG
4 PP: 1PPCG - 1PD - PPerico - 1 FNP
2 de l' Assemblea del Poble

Total: 12/7

Ja per acabar, ara de veritat, comentar que jo personalment soc mes partidari de incloure a tots els ministres (4o5) dins de la composició del Parlament mes que seguir la proporció de 5/1, encara que probablement reforçaria la majoria del partit majoritari, però de qualsevol manera em sembla molt mes plural i democràtic aquest sistema que dona veu i vot a tots els càrrecs electes + als representants del poble, que no pas confiar tota una estructura outgame exclusivament a congressistes (amb funcions delimitades al ingame) o en el cas de que nomes sigui outgame (per falta de regions) als congressistes escollits outgame per els votants del fòrum que no es tot lo representatiu que hauria de ser comparat amb l' ingame.

enrivax

Nombre de missatges : 459
Data d'inscripció : 27/06/2013
Edat : 103
Ubicació : Puigmal

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dj 20 Mar 2014 - 18:47

Tot el que no siga escollit per votació directa en unes eleccions on ESPECIFICAMENT es convoque als cs a escollir els legisladors, es crear una casta governant.

El legislatiu només pot ser de membres escollits per sufragi directe, res de nomenaments partidistes o a dit.
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 19:08

sferrer escrigué:Tot el que no siga escollit per votació directa en unes eleccions on ESPECIFICAMENT es convoque als cs a escollir els legisladors, es crear una casta governant.

El legislatiu només pot ser de membres escollits per sufragi directe, res de nomenaments partidistes o a dit.

Estas segur de que ho has llegit? xD

Dit això, passem a debatir el teu missatge. Quedi clar, que apoio el que ha dit enrivax a l'anterior (i sí ho he llegit)
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 19:18

sferrer escrigué:Majoria absoluta no vol dir dictadura, si un partit guanya amb majoria absoluta de vots al congrés i al govern té el dret legal de fer el que vullga i l'obligació moral de no fer-ho.

De igual manera, no sé perque li dius dictadura. Com ha dit enrivax, suposem un congrés en el cual sí s'aplica la norma.

Sense norma:

5 congressistes(per exemple) + president, que ho es de facto ingame

Amb norma:

5 congressistes, mes un elegit que per exemple es el president.

Total, ELS MATEIXOS.

Suposem que no es el president, i també hi poses un de la assemblea. Suposem que son de un partit contrari al PPCC que te 4 de 5 congressistes, per exemple.

5 congressistes:

4 PPCC
1 FNP (per exemple)
1 MINISTRE (suposem que es del FNP, quan segurament sera tots els mesos del PPCC)
1 Assembleari (suposem que també es del FNP)

4 contra 3. Majoria absoluta una altra vegada.

Jo no sé que li veus de perillós.


Per aixo es sotmet a referendum qualsevol llei, no he llegit la constitució m'he parat a l'arrivar a este punt, i no estic legitimat per a negociar res amb ningú, l'anterior constitució es va devatir al congrés, primer entre els congresistes de PPCC i després amb la resta (tú).

Mentira, mentira i mentira. He tingut permisos fins avui (no sé per que) al fòrum del PPCC i ni hi havia res. Per tant, o ho heu fet per privat a esquenes meues (molt noble) o m'estas mentint.

Jo unilateralment no puc negociar res, només dic que ixe punt es propi de dictadures, si feu una proposta al congrés (veig legitim que qualsevol cs faci devats i eleve al congrés per a la seva consideració qualsevol proposta, sempre que aconsegueixi que algun congresista avale el seu projecte, benviguda siga la participació ciutadana).

Dic negociem per a vore si algún congressista més diu alguna cosa. Ja que es bastant deplorable que dieu que no és plural, pero l'unic que treballa ací, encara que només siga per a refutar els arguments, sigues tú.


No obstant este congrés ja agonitza, queden 5 dies per a que expire, ha proposat dos projectes de constitució que han sigut sabotejats exitosament i per tant deurà ser el proxim congrés qui torne a intentar que s'aprovi una constitució (a iniciativa d'un cs particular avalat per un o més congresistes o d'algún congresista).
No agonitza. Bàsicament hem estat tu i jo sols discutint al massMP, mentres a Assemblea del poble es treballaben lleis. Després de molt esperar les presento, les negueu i dieu que agonitza. Per la meva part penso seguir exercintt de congressista fins al dia 26, no vaig a rendir-me.
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Naboal el Dj 20 Mar 2014 - 19:34

sferrer escrigué:Tot el que no siga escollit per votació directa en unes eleccions on ESPECIFICAMENT es convoque als cs a escollir els legisladors, es crear una casta governant.

El legislatiu només pot ser de membres escollits per sufragi directe, res de nomenaments partidistes o a dit.

+999
avatar
Naboal
Ministre d'economia

Nombre de missatges : 642
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 19:43

Naboal escrigué:
sferrer escrigué:Tot el que no siga escollit per votació directa en unes eleccions on ESPECIFICAMENT es convoque als cs a escollir els legisladors, es crear una casta governant.

El legislatiu només pot ser de membres escollits per sufragi directe, res de nomenaments partidistes o a dit.

+999

Pots rebatir la resta de arguments...


avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dj 20 Mar 2014 - 22:51

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Majoria absoluta no vol dir dictadura, si un partit guanya amb majoria absoluta de vots al congrés i al govern té el dret legal de fer el que vullga i l'obligació moral de no fer-ho.

De igual manera, no sé perque li dius dictadura. Com ha dit enrivax, suposem un congrés en el cual sí s'aplica la norma.

Sense norma:

5 congressistes(per exemple) + president, que ho es de facto ingame

Amb norma:

5 congressistes, mes un elegit que per exemple es el president.

Total, ELS MATEIXOS.

Suposem que no es el president, i també hi poses un de la assemblea.   Suposem que son de un partit contrari al PPCC que te 4 de 5 congressistes, per exemple.

5 congressistes:

4 PPCC
1 FNP (per exemple)
1 MINISTRE (suposem que es del FNP, quan segurament sera tots els mesos del PPCC)
1 Assembleari (suposem que també es del FNP)

4 contra 3. Majoria absoluta una altra vegada.

Jo no sé que li veus de perillós.

En cap moment he tirat calculs partidistes, el que es perillós i antidemocràtc (de fet es dictatorial directament que hi haja persones no escollides que actuen com congresistes electes) es que estas posant 1 ministre a qui ningu ha votat i 1 assemblari a qui ningu ha votat al mateix nivell que un congresista que si que s'ha votat


pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Per aixo es sotmet a referendum qualsevol llei, no he llegit la constitució m'he parat a l'arrivar a este punt, i no estic legitimat per a negociar res amb ningú, l'anterior constitució es va devatir al congrés, primer entre els congresistes de PPCC i després amb la resta (tú).


Mentira, mentira i mentira. He tingut permisos fins avui (no sé per que) al fòrum del PPCC i ni hi havia res. Per tant, o ho heu fet per privat a esquenes meues (molt noble) o m'estas mentint.

Com ja he dit la discusió es feu entre els membres de PPCC que son congresistes (si a parlar primer entre els membres del partit li dius a esquenes teues alla tu), via MP ingame a ER, després se't va presentar per si volies fer canvis o oposar-te, la teva resposta fou presentar altra constitució i vist que les postures eren irreconciliables (pese a tindre majoria absoluta), es presentaren les 2 propostes a referendum; no tinc per costum mentir, ni estic acostumat a que m'acusen de mentir.

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Jo unilateralment no puc negociar res, només dic que ixe punt es propi de dictadures, si feu una proposta al congrés (veig legitim que qualsevol cs faci devats i eleve al congrés per a la seva consideració qualsevol proposta, sempre que aconsegueixi que algun congresista avale el seu projecte, benviguda siga la participació ciutadana).


Dic negociem per a vore si algún congressista més diu alguna cosa. Ja que es bastant deplorable que dieu que no és plural, pero l'unic que treballa ací, encara que només siga per a refutar els arguments, sigues tú.Només haig de dir en este punt que el congrés ja feu una proposta, fou sabotetjada i no vaig a retreure a ningú que se'n vagen les ganes a 4 dies d'acabar la legislatura, quan ja s'estàn fent votacions internes per a triar els següents congresistes.

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:No obstant este congrés ja agonitza, queden 5 dies per a que expire, ha proposat dos projectes de constitució que han sigut sabotejats exitosament i per tant deurà ser el proxim congrés qui torne a intentar que s'aprovi una constitució (a iniciativa d'un cs particular avalat per un o més congresistes o d'algún congresista).
No agonitza. Bàsicament hem estat tu i jo sols discutint al massMP, mentres a Assemblea del poble es treballaben lleis. Després de molt esperar les presento, les negueu i dieu que agonitza. Per la meva part penso seguir exercintt de congressista fins al dia 26, no vaig a rendir-me.


Ets congresista presenta la proposta al congrés estas en el teu dret com a congresista a presentar una proposta per a que el congrés decideixca si la presenta a referendum.

Com ja t'he dit els membres del PPCC que som congresistes discutirem via MP ingame per a presentar una posició unitaria a la resta del congrés (tú). El dia 26 ja no exerciràs de congresista a no ser que et triin de nou, jo no em presento este mes ja que pense que serà molt més facil que el congrés arribi a un consens sense mi, ja que una de les propostes de constitució la vaig redactar jo i em sento incapaç de canviar de forma substàncial una proposta que considero molt bona, aixi donat l'èxit que tingue el saboteig a la votació serà millor que sigui un congrés sense la meva presència el que presente una proposta de constitució.
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dj 20 Mar 2014 - 23:41

sferrer escrigué:
Spoiler:

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Majoria absoluta no vol dir dictadura, si un partit guanya amb majoria absoluta de vots al congrés i al govern té el dret legal de fer el que vullga i l'obligació moral de no fer-ho.

De igual manera, no sé perque li dius dictadura. Com ha dit enrivax, suposem un congrés en el cual sí s'aplica la norma.

Sense norma:

5 congressistes(per exemple) + president, que ho es de facto ingame

Amb norma:

5 congressistes, mes un elegit que per exemple es el president.

Total, ELS MATEIXOS.

Suposem que no es el president, i també hi poses un de la assemblea.   Suposem que son de un partit contrari al PPCC que te 4 de 5 congressistes, per exemple.

5 congressistes:

4 PPCC
1 FNP (per exemple)
1 MINISTRE (suposem que es del FNP, quan segurament sera tots els mesos del PPCC)
1 Assembleari (suposem que també es del FNP)

4 contra 3. Majoria absoluta una altra vegada.

Jo no sé que li veus de perillós.

En cap moment he tirat calculs partidistes, el que es perillós i antidemocràtc (de fet es dictatorial directament que hi haja persones no escollides que actuen com congresistes electes) es que estas posant 1 ministre a qui ningu ha votat i 1 assemblari a qui ningu ha votat al mateix nivell que un congresista que si que s'ha votat
Pero si estic dient que el membre del govern ha de ser el President, qui JA ES CONGRESSISTA INGAME. I lo del assembleari es per que hi hagi major pluralitat.

En resum, si la questió del debat es que no veieu bé lo de posar assemblearis i membres del govern, doncs es trau. Ha de haver-hi consens, i la veritat es que si es aixó ja podem (per fi) tindre constitució, llei del congrés... ho veig bé. Suposo que la resta no hi posaran cap impediment.


pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Per aixo es sotmet a referendum qualsevol llei, no he llegit la constitució m'he parat a l'arrivar a este punt, i no estic legitimat per a negociar res amb ningú, l'anterior constitució es va devatir al congrés, primer entre els congresistes de PPCC i després amb la resta (tú).


Mentira, mentira i mentira. He tingut permisos fins avui (no sé per que) al fòrum del PPCC i ni hi havia res. Per tant, o ho heu fet per privat a esquenes meues (molt noble) o m'estas mentint.

Com ja he dit la discusió es feu entre els membres de PPCC que son congresistes (si a parlar primer entre els membres del partit li dius a esquenes teues alla tu), via MP ingame a ER, després se't va presentar per si volies fer canvis o oposar-te, la teva resposta fou presentar altra constitució i vist que les postures eren irreconciliables (pese a tindre majoria absoluta), es presentaren les 2 propostes a referendum; no tinc per costum mentir, ni estic acostumat a que m'acusen de mentir.
Disculpa si t'he acusat de mentirós. No sabia que ho havieu parlat. Però això planteja un altre problema, que es que la constitució hauria d'ésser oberta als ciudans, no feta per congressistes...

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Jo unilateralment no puc negociar res, només dic que ixe punt es propi de dictadures, si feu una proposta al congrés (veig legitim que qualsevol cs faci devats i eleve al congrés per a la seva consideració qualsevol proposta, sempre que aconsegueixi que algun congresista avale el seu projecte, benviguda siga la participació ciutadana).


Dic negociem per a vore si algún congressista més diu alguna cosa. Ja que es bastant deplorable que dieu que no és plural, pero l'unic que treballa ací, encara que només siga per a refutar els arguments, sigues tú.Només haig de dir en este punt que el congrés ja feu una proposta, fou sabotetjada i no vaig a retreure a ningú que se'n vagen les ganes a 4 dies d'acabar la legislatura, quan ja s'estàn fent votacions internes per a triar els següents congresistes.


No va ser sabotejada, simplement la majoria no va voler votar cap de les dues; va sortir 1 a la PPCC, 0 a la defectuosa i 5 en contra de cap.

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:No obstant este congrés ja agonitza, queden 5 dies per a que expire, ha proposat dos projectes de constitució que han sigut sabotejats exitosament i per tant deurà ser el proxim congrés qui torne a intentar que s'aprovi una constitució (a iniciativa d'un cs particular avalat per un o més congresistes o d'algún congresista).
No agonitza. Bàsicament hem estat tu i jo sols discutint al massMP, mentres a Assemblea del poble es treballaben lleis. Després de molt esperar les presento, les negueu i dieu que agonitza. Per la meva part penso seguir exercintt de congressista fins al dia 26, no vaig a rendir-me.


Ets congresista presenta la proposta al congrés estas en el teu dret com a congresista a presentar una proposta per a que el congrés decideixca si la presenta a referendum.

Com ja t'he dit els membres del PPCC que som congresistes discutirem via MP ingame per a presentar una posició unitaria a la resta del congrés (tú). El dia 26 ja no exerciràs de congresista a no ser que et triin de nou, jo no em presento este mes ja que pense que serà molt més facil que el congrés arribi a un consens sense mi, ja que una de les propostes de constitució la vaig redactar jo i em sento incapaç de canviar de forma substàncial una proposta que considero molt bona, aixi donat l'èxit que tingue el saboteig a la votació serà millor que sigui un congrés sense la meva presència el que presente una proposta de constitució.
Lo del 26 és un dir, tot i que és correcte ja que fins el 26 a les 14:00 no es coneixen els resultats.
Lo de que discutiu a part, tot i que legalment és correcte, em sembla lleig, ja que en comptes de qualsevol congrés VR (parlament català, per exemple, es televisen els debats) o eR (el deEspanya, que tots poden llegir els debats) ho feu privat. Però és correcte.

avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dj 20 Mar 2014 - 23:44

Evidentment que es televisen i tot el que vullgues, pero estic segur que els membres d'un mateix partit ho parlen abans entre ells.

De totes formes com he dit qualsevol ciutada pot fer una constitució i si obté l'aval d'un congresista demanar que es voti al congrés per a portar-ho a referendum.
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Karnitx - Ali Gual el Dv 21 Mar 2014 - 18:07

La solució més senzilla per evitar que hi hagi una majoria dominant dins del parlament consistiria en realitzar el mateix que fa ja el joc. Bàsicament, seria la de que un partit sol no pot tenir majoria de congressistes, sino que té un menys.
Jo estic amb en Pau i enrivax, busquem la pluralitat més que la singularitat. Quan jo voto per un CP, voto pel seu programa i qui hi va, no pas per qui serà el titular.

P.D.: La Fundació per la memòria de "Pompi" Fabra espera les vostres retribucions als cops de diccionari.

Karnitx - Ali Gual

Nombre de missatges : 327
Data d'inscripció : 01/07/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por mundus finae el Dv 21 Mar 2014 - 20:37

Estic d'acord amb Ali Gual, Pau i Enrivax, hem de buscar la pluralitat del Congres.

Per cert, amb tanta llei nova no penseu que la gent es fot un lio?? Anem a pams i tancant temes que sino és un desgavell!!

mundus finae

Nombre de missatges : 128
Data d'inscripció : 28/10/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Derviriles el Dv 21 Mar 2014 - 21:02

Aqui sempre guanyen els de sempre....

I els que perdem som els mateixos... els pobres àrabs
avatar
Derviriles

Nombre de missatges : 220
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dv 21 Mar 2014 - 22:50

sferrer escrigué:Evidentment que es televisen i tot el que vullgues, pero estic segur que els membres d'un mateix partit ho parlen abans entre ells.

De totes formes com he dit qualsevol ciutada pot fer una constitució i si obté l'aval d'un congresista demanar que es voti al congrés per a portar-ho a referendum.

sempre respons sols a un tros! Sad
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Ds 22 Mar 2014 - 0:32

Pero si faig totxos infumables... a més no tinc sempre respostes a tot.
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Derviriles el Dg 23 Mar 2014 - 16:10

pau esteve escrigué:
sferrer escrigué:Evidentment que es televisen i tot el que vullgues, pero estic segur que els membres d'un mateix partit ho parlen abans entre ells.

De totes formes com he dit qualsevol ciutada pot fer una constitució i si obté l'aval d'un congresista demanar que es voti al congrés per a portar-ho a referendum.

sempre respons sols a un tros! Sad

és un polític..... que vols? xDDDDDDDD
avatar
Derviriles

Nombre de missatges : 220
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dg 23 Mar 2014 - 22:25

Bueno, doncs ignoreu tot i contesteu a una única pregunta:Si ignorem lo de la assemblea del poble, ESTEU D'ACORD EN AQUESTA LLEI DEL CONGRÉS?
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por sferrer el Dg 23 Mar 2014 - 23:40

De la constitució deurien emanar totes les lleis, es deuria aprobar primer uns constitució.
avatar
sferrer
President català

Nombre de missatges : 629
Data d'inscripció : 08/09/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dl 24 Mar 2014 - 6:53

sferrer escrigué:De la constitució deurien emanar totes les lleis, es deuria aprobar primer uns constitució.

(santa paciencia, ...) Aquesta llei es independent de la constitució collons,

estic començant a pensar, seriosament, que m'esteu evitant, esperant a que pasi la legislatura. I em toca molt els ous, joder.
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Naboal el Dl 24 Mar 2014 - 11:47

Les lleis emanen de la Constitució. (aquesta frase se la sap tothom de memòria)
avatar
Naboal
Ministre d'economia

Nombre de missatges : 642
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por pau esteve el Dl 24 Mar 2014 - 19:26

Naboal escrigué:Les lleis emanen de la Constitució. (aquesta frase se la sap tothom de memòria)

en serio, cabrejeu.

mira que heu fet lleis sense constitució-. Però clar, ara el jove amb idees perilloses per al partit únic, el vell i amargat Pau... fan algo i au! a escudarse en "fa falta constitució".

No sabeu llegir? He dit 1000 vegades que la llei no conté cap referència a la Consti i esta pensada per a ser votada DESPRÉS DE LA CONSTITUCIÓ.

Algú em contestarà d'una vegada dient si està bé o es dignarà a dir-me "si, t'estem ignorant, calla't ja"?????
avatar
pau esteve

Nombre de missatges : 324
Data d'inscripció : 27/06/2013

Tornar a dalt Ir abajo

Re: Llei del Congrés

Missatge por Contenido patrocinado


Contenido patrocinado


Tornar a dalt Ir abajo

Pàgina 2 de 3 Previ  1, 2, 3  Següent

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum